Opera op de Parade

Opera op de Parade is hét opera-evenement van het zuiden. Elk jaar komen vele duizenden bezoekers met hun tuinstoel en koelbox vol lekkere hapjes naar de Parade om samen te genieten van een prachtige opera met de Sint Jan op de achtergrond. Deze openluchtvoorstelling wordt al sinds 2007 door Opera Zuid en philharmonie zuidnederland opgevoerd, met ieder jaar weer een prachtige nieuwe editie.
Op dag 1 van Opera op de Parade, donderdag 23 juni, staat A Midsummernight’s Dream van Benjamin Britten op het programma.
Opera op de Parade

Datum: Donderdag 23 juni 2022
Aanvang: 19.30 uur
Entree: Gratis toegang
Zit-evenement: breng je eigen stoel, hapjes en drankjes mee

A Midsummer Night’s Dream – Benjamin Britten
Muzikale leiding: Karel Deseure
Regie: Ola Mafaalani

Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Feeënkoning Oberon in een speelveld voor de liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Titania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht. De diepste verlangens en angsten worden in deze opera blootgelegd, en de ingehouden stijlbeheersing van Britten maakt uiteindelijk een ongehoorde uitspatting in het bos mogelijk. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit de remmen los. Het theater van Mafaalani is een feest voor de vijf zintuigen: niet alleen ogen en oren, maar ook de tast, reuk en smaak worden gefêteerd. De hoofdrollen worden vertolkt door de Belgische countertenor Jan Wouters als Oberon en de Sloveense sopraan Kristina Bitenc als Titania.

A Midsummer Night’s Dream is een coproductie van Opera Zuid met Female Economy in samenwerking met Amaro Creative Industries.

Opera op de Parade _ midsummers's nights dream
  • DSC_8165
  • DSC_8117
  • BDED9392
  • ecb4d67c-8833-40f4-806e-3a2c291ef0db
  • IMG_9858
  • IMG_9872