Opera op de Parade

Opera op de Parade is hét opera-evenement van het zuiden. Elk jaar komen vele duizenden bezoekers met hun tuinstoel en koelbox vol lekkere hapjes naar de Parade om samen te genieten van een prachtige opera met de Sint Jan op de achtergrond. Deze openluchtvoorstelling wordt al sinds 2010 door Opera Zuid en philharmonie zuidnederland opgevoerd, met ieder jaar weer een prachtige nieuwe editie. In 2019 was dit Jacques Offenbach’s Fantasio.

Datum: Dinsdag 25 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis toegang
Zit-evenement: breng je eigen stoel, hapjes en drankjes mee of leen een stoel van Theater aan de Parade bij aankoop van een picknicktas

Jacques Offenbachs opera Fantasio

Opera Zuid en philharmonie zuidnederland brengen de verrukkelijke romantische komedie van de grootmeester van komische opera naar de Parade. Fantasio is een coproductie met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club en FASHIONCLASH.

Over narren en dwazen, over liefde en zotheid, over oorlog en verkleedpartijen. Henri – alias Fantasio – is een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere richting te geven. Wanneer de nar van de koning sterft, besluit hij diens plaats in te nemen, in de hoop het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth…

Fantasio is een ode aan de fantasie, een als sprookje vermomde satire en een ontroerend liefdesverhaal, dat op unieke wijze heen en weer slingert tussen hilarische humor en tedere poëzie. Deze unieke parel – voor het eerst te beleven in Nederland! – laat een heel andere kant zien van Jacques Offenbach, de ‘godfather’ van operette en cancan: die van een sensitief en buitengewoon geraffineerd musicus.

Ga voor ultiem gemak en bestel de picknicktas van Theater aan de Parade mét stoelen!

Geen tijd of zin om van thuis een stoel en koelbox mee te nemen? Bestel dan de picknicktas bij Theater aan de Parade. U ontvangt een goedgevulde koeltas met allerlei heerlijke gerechtjes voor 2 personen (vlees of vega), een gekoelde fles wijn naar keuze, 2 flesjes water én 2 klapstoelen in bruikleen. Dat scheelt weer een hoop gesleep! De koeltas mag u uiteraard houden.

Op dinsdag 25 juni zijn de stoelen op te halen tussen 14.00 en 19.00 uur bij het Theater. De gekoelde picknicktas tussen 16.00 en 19.00 uur.

Randprogrammering

Dit jaar begint het operagevoel al ’s middags in de Bossche binnenstad. Zo brengt Opera Compact op diverse locaties de voorstelling Ik haat Opera! Een voorstelling voor iedereen die zegt niet van opera te houden, maar stiekem onder de douche toch opera-aria’s zingt. Opera Compact maakt korte metten met het stoffige beeld dat opera een stervende kunstvorm is. Opera = Booming!

Het hilarische gezelschap De touwtjes in handen brengt bekende duetten, maar dan anders: via de gebaande paden maar dan achteruit, het recht-door-zee-repertoire maar dan krom. Vereniging Bossche Opera geeft in samenwerking met Jannelieke Schmidt en Jorne van Bergeijk een  mini-concert.

vanaf 13.00 uur | Diverse voorstellingen | In de binnenstad en rondom de Parade
18.30 uur | Serenade van Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch | Parade

  • DSC_8165
  • DSC_8117
  • BDED9392
  • ecb4d67c-8833-40f4-806e-3a2c291ef0db
  • IMG_9858
  • IMG_9872

Opera op de Parade is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Theater aan de Parade en Opera Zuid en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl en Gemeente ’s-Hertogenbosch.
En mede door steun van Heineken Nederland, Henk Boer Winery, Hoffspoor Notarissen, Golden Tulip Hotel Central, LXA The Law Firm, Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch, Stichting Nelissen-Smit Fonds en Stichting Promotie Evenementen Parade.

Artiesten

team-member

Enrico delamboye

Dirigent
team-member

Benjamin Prins

Regie
team-member

Romie Estèves

Fantasio
team-member

Prinses Elsbeth

La Princesse Elsbeth
team-member

Huub Claessens

Koning van Beieren
team-member

Roger Smeets

Prins van Mantua
team-member

Thomas Morris

Zijn adjudant Marinoni
team-member

Ivan Thirion

Student Sparck
team-member

Jeroen de Vaal

Student Facio
team-member

Francis van Broekhuizen

Hofdame Flamel
team-member

Rick Zwart

Student Hartmann
team-member

Jacques de Faber

Student Max