Opera op de Parade

Opera op de Parade is hét opera-evenement van het zuiden. Elk jaar komen vele duizenden bezoekers met hun tuinstoel en koelbox vol lekkere hapjes naar de Parade om samen te genieten van een prachtige opera met de Sint Jan op de achtergrond. Deze openluchtvoorstelling wordt al sinds 2010 door Opera Zuid en philharmonie zuidnederland opgevoerd, met ieder jaar weer een prachtige nieuwe editie.
In 2019 was dit Jacques Offenbach’s Fantasio.

Datum: Dinsdag 25 juni 2019
Aanvang: 20.00 uur
Entree: Gratis toegang
Zit-evenement: breng je eigen stoel, hapjes en drankjes mee of leen een stoel van Theater aan de Parade bij aankoop van een picknicktas

Jacques Offenbachs opera Fantasio

Opera Zuid en philharmonie zuidnederland brachten in 2019 de verrukkelijke romantische komedie van de grootmeester van komische opera naar de Parade. Fantasio is een coproductie met Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club en FASHIONCLASH.

Over narren en dwazen, over liefde en zotheid, over oorlog en verkleedpartijen. Henri – alias Fantasio – is een jonge student die ervan droomt zijn leven een andere richting te geven. Wanneer de nar van de koning sterft, besluit hij diens plaats in te nemen, in de hoop het hart te kunnen winnen van prinses Elsbeth…

Fantasio is een ode aan de fantasie, een als sprookje vermomde satire en een ontroerend liefdesverhaal, dat op unieke wijze heen en weer slingert tussen hilarische humor en tedere poëzie. Deze unieke parel – voor het eerst te beleven in Nederland! – laat een heel andere kant zien van Jacques Offenbach, de ‘godfather’ van operette en cancan: die van een sensitief en buitengewoon geraffineerd musicus.

  • DSC_8165
  • DSC_8117
  • BDED9392
  • ecb4d67c-8833-40f4-806e-3a2c291ef0db
  • IMG_9858
  • IMG_9872

Opera op de Parade is een initiatief van philharmonie zuidnederland, Theater aan de Parade en Opera Zuid en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl en Gemeente ’s-Hertogenbosch.
En mede door steun van Heineken Nederland, Henk Boer Winery, Hoffspoor Notarissen, Golden Tulip Hotel Central, LXA The Law Firm, Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch, Stichting Nelissen-Smit Fonds en Stichting Promotie Evenementen Parade.