Opera Sing Along

Opera Sing Along is het grootste opera meezingspektakel van Nederland. Bij dit sta-evenement kun je meezingen met de grootste operahits, en je kent er meer dan je denkt! De liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest. Het evenement wordt live uitgezonden op Omroep Brabant en vervolgens op NPO 2 bij Omroep Max.
In 2019 was de 2e succesvolle editie, met operasterren Bernadeta Astari, Laetitia Gerards en Raoul Steffani en popartiest Shirma Rouse!

Datum: Donderdag 27 juni 2019
Aanvang: 20.30 uur
Entree: Gratis toegang
Sta-evenement: laat je stoel en hapjes thuis. Er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar op de Parade.

Bij de Opera Sing Along zing je mee met de bekendste operahits. Moeilijk? Dat zal wel meevallen. Je zult ontdekken dat je meer operamuziek kent dan je denkt. Deze muziek wordt namelijk ook veel gebruikt in reclames en films. In 2019 werden de nummers gezongen door de operasterren Bernadeta Astari, Laetitia Gerards en Raoul Steffani. Net als een jaar eerder waagde er ook dit jaar een popartiest zich aan het opera genre: Shirma Rouse! Onder begeleiding van philharmonie zuidnerland, het Brabant Koor en dirigent Per-Otto Johansson zongen zij de sterren van de hemel en maakten er samen met het publiek een spetterend feest van.

In een feestelijk programma werden de grootste operahits uitgevoerd: van Mozart en Verdi tot Gershwins zinderende ‘Summertime’. Het geheel is met verve in beeld gebracht voor tv door topregisseur David Grifhorst (o.a. The Passion), die van dit bijzondere muzikale evenement ook een visueel feest maakte.

Onder leiding van Louis Buskens, dirigent van het Brabant Koor, werd er eerst samen met het publiek ingezongen, om vervolgens over te schakelen naar de NPO opname. De Opera Sing Along is een sta-evenement. Een drankje of hapje kan op de Parade besteld worden.

  • opera-op-de-parde-2019-overdag
  • opera-op-de-parade-2019-avond2
  • DSC_9556
  • opera-op-de-parade-publiek-avond
  • DSC_9587
  • opera-op-de-parade-2019-avond

Video’s Opera Sing Along 2018

De Opera Sing Along is een initiatief van philharmonie zuidnederland in samenwerking met NTVF Producties, Theater aan de Parade en gemeente ’s-Hertogenbosch. En wordt mede mogelijk gemaakt door Appèl, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant, Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch en Vrienden philharmonie zuidnederland.