Opera Sing Along

Donderdag 27 juni is de 2e editie van de Opera Sing Along! Bij dit sta-evenement kun je meezingen met de grootste operahits! En, je kent er meer dan je denkt! De Opera Sing Along is een groot meezingspektakel, waarbij de liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest. Op zondag 7 juli 19.05 uur zendt NPO 2 bij Omroep Max de Opera Sing Along uit.

Datum: Donderdag 27 juni
Aanvang: 20.30 uur
Entree: Gratis toegang
Sta-evenement: laat je stoel en hapjes thuis. Er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar op de Parade.

Bij de Opera Sing Along zing je mee met de bekendste operahits. Moeilijk? Dat zal wel meevallen. Je zult ontdekken dat je meer operamuziek kent dan je denkt. Deze muziek wordt namelijk ook veel gebruikt in reclames en films. Dit jaar worden de nummers gezongen door de operasterren Bernadeta Astari, Laetitia Gerards en Raoul Steffani. Net als vorig jaar zal er ook dit jaar een popartiest zich aan het opera genre wagen. Dit jaar zal niemand minder dan Shirma Rouse haar opwachting maken! Onder begeleiding van philharmonie zuidnerland, het Brabant Koor en dirigent Per-Otto Johansson zullen zij de sterren van de hemel zingen en er samen met het publiek een spetterend feest van maken.

In een feestelijk programma zullen de grootste operahits worden uitgevoerd: van Mozart en Verdi tot Gershwins zinderende ‘Summertime’. Het geheel zal met verve in beeld worden gebracht voor tv door topregisseur David Grifhorst (o.a. The Passion), die van dit bijzondere muzikale evenement ook een visueel feest zal maken.

Onder leiding van Louis Buskens, dirigent van het Brabant Koor, zal het publiek eerst inzingen, om vervolgens over te schakelen naar de NPO opname. De Opera Sing Along is een sta-evenement. Een drankje of hapje kan op de Parade besteld worden.

Opera Sing Along Workshop

Wil jij beslagen ten ijs komen op de Opera Sing Along? Kom dan dinsdag 18 juni naar de GRATIS workshop Opera zingen in Theater aan de Parade, verzorgd door Louis Buskens van Brabant Koor. Het wordt een hele leuke avond en je bent ultiem voorbereid om op 27 juni uit volle borst mee te zingen op de Parade!

  • opera-op-de-parde-2019-overdag
  • opera-op-de-parade-2019-avond2
  • DSC_9556
  • opera-op-de-parade-publiek-avond
  • DSC_9587
  • opera-op-de-parade-2019-avond

Video’s Opera Sing Along 2018

De Opera Sing Along is een initiatief van philharmonie zuidnederland in samenwerking met NTVF Producties, Theater aan de Parade en gemeente ’s-Hertogenbosch. En wordt mede mogelijk gemaakt door Appèl, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Noord-Brabant, Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch en Vrienden philharmonie zuidnederland.

Artiesten

team-member

Per-Otto Johansson

Dirigent
team-member

Bernadeta Astari

Sopraan
team-member

Shirma Rouse

Zang
team-member

Raoul Steffani

Bariton
team-member

Laetitia Gerards

Sopraan

Brabant Koor

Brabant Koor is een concertkoor dat al ruim 30 jaar koorwerken uitvoert met professionele toporkesten. Een periode waarin het koor de meest uiteenlopende werken heeft uitgevoerd onder leiding van dirigen­ten met internationaal aanzien. Het koor is mede daardoor uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande concertkoren van Nederland. In Brabant Koor zingen zowel geschoolde amateurs als zangers met een professionele achtergrond. Dirigent Louis Buskens en repetitor Ben Martin Weijand zijn al vele jaren aan het koor verbonden en vormen gezamenlijk het vertrouwde, artistieke hart van Brabant Koor.