Opera concert voor Kids

Op de tweede dag van de Opera 3-daagse bieden wij een podium aan topgezelschappen om een opera-evenement te verzorgen.
In 2019 verzorgde het Internationaal Vocalisten Concours een Opera concert voor Kids. Kinderen mochten zich vrij bewegen tussen de muzikanten van Sinfonia Rotterdam, er werd mee gedirigeerd en Hakim Traïdia (onder andere bekend van Sesamstraat) wist alle kinderen (en hun familie!) aan zich te binden.

Datum: Woensdag 26 juni 2019
Aanvang: 16.00 uur
Entree: Gratis toegang
Er staan stoelen voor u klaar.

Hakim is een Nederlands-Algerijnse theaterartiest en mimespeler, die bij het grote en kleine publiek bekend is door zijn rol in ‘Sesamstraat’. Naast zijn televisieoptredens maakt Hakim succesvolle theater- en cabaretvoorstellingen, vertelt hij verhalen en schrijft hij boeken. Hij haalt zijn inspiratie uit de vreemde problemen van de grotemensenwereld en vertaalt die raak en vaak vol humor naar de wereld van de kinderen. Een unieke productie van het Internationaal Vocalisten Concours met Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen en sopraan en oud-IVC laureaat Jeannette van Schaik, samen met de koren Vereniging Bossche Opera en Vocaal Ensemble Markant. Op het programma muziek van Mozart, Rossini, Verdi en Puccini. Zij schreven magnifieke opera’s, betoverende theaterwerken vol meeslepende muziek, die nog steeds regelmatig worden opgevoerd. Na afloop ging iedereen fluitend naar huis!

Opera concert voor Kids is een productie van het Internationaal Vocalisten Concours.

IVC
Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) is een wereldwijd bekend evenement, dat al vanaf 1954 zangers naar ’s-Hertogenbosch trekt. Vele beroemdheden begonnen hun carrière bij het IVC zoals Elly Ameling, Robert Holl, Thomas Hampson, Nelly Miricioiu, Ileana Cotrubas, Viorica Cortez, Marco Bakker, Jard van Nes, Pretty Yende, Lenneke Ruiten, Maria Fiselier, Rosanne van Sandwijk en Peter Gijsbertsen. Van 20 t/m 24 november 2019 vindt het 53ste IVC, categorie LiedDuo plaats. In de jury onder meer de wereldberoemde zangers Dame Felicity Lott, Jard van Nes, Thomas Oliemans en pianisten Graham Johnson en David Selig.

Sinfonia Rotterdam
Sinfonia Rotterdam, hét kamerorkest van Rotterdam, heeft onder chef-dirigent Conrad van Alphen naam gemaakt met zijn expressieve manier van musiceren, waarmee het energie en intensiteit brengt in oude én nieuwe werken. Het orkest heeft eigen series in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam en speelt niet alleen in de grote concertzalen van Nederland, maar ook in de buitenlucht en op ongebruikelijke locaties. Naast bekende solisten als Simone Lamsma, Quirine Viersen en Lenneke Ruiten, presenteert Sinfonia Rotterdam tevens jonge toptalenten in samenwerking met de bekende Nederlandse en internationale concoursen.